{ "modal": { "title": "Leven met een stoma", "headline": "Reizen", "content": "

Stomapaspoort

\n

Neem naast je gewone paspoort ook je stomapaspoort mee op reis. Deze is verkrijgbaar via je stomaverpleegkundige of stomavereniging. Het stomapaspoort is bijvoorbeeld handig als je bij de douane uitleg moet geven over je stomamateriaal.

\n
", "additional_content": "

Stomamateriaal

\n

Zorg dat je altijd maat, bestelnummer en het merk van je stomamateriaal bij de hand hebt voor het geval je iets moet vervangen. Zorg dat je het telefoonnummer van je leverancier altijd bij je hebt. Bespreek als je voor langere tijd weg gaat met je stomaverpleegkundige of de stomavereniging hoe je in contact kunt komen met een stomaverpleegkundige ter plaatse en waar je in geval van nood hulp kunt krijgen. Neem wat extra stomamateriaal mee als je gaat zwemmen, badderen of varen.

\n

Eten en drinken op reis

\n

Een verandering in het kraanwater, zowel in eigen land als in het buitenland, kan je darmen beïnvloeden. Drink in het buitenland alleen flessenwater. Controleer of de dop van de fles niet al eerder is geopend door de fles ondersteboven te houden en te kijken of er water uit lekt. Voorkom reizigersdiarree en wees bewust van wat je eet en drinkt.

\n

Meer informatie en advies over leven met een stoma vind je in onze brochures:

\n

Hints en tips: Colostoma

\n

Hints en tips: Ileostoma

\n

Hints en tips: Urostoma

\n

Hernia, hints en tips

", "image_url": "/-/media/images/dansac/learning-center-landing-images/traveling.ashx", "video_url": "" } }