Dansac About Us

Bronnen voor u

We begrijpen dat het krijgen van een stoma een grote verandering is in uw leven. We willen stomadragers helpen om zich comfortabel te voelen en hun levenskwaliteit verbeteren. Daarom ontwikkelen we producten die bijdragen aan een beter leven met een stoma en bieden we voorlichtingsmateriaal ter ondersteuning van uzelf en uw naasten.   


Voor de operatie en ziekenhuisopname & het herstel 

Na de operatie heeft u tijd nodig om te wennen aan uw stoma, zowel fysiek als mentaal. Onze voorlichtingsmaterialen kunnen u helpen inzicht te krijgen in uw stoma en de huid rond uw stoma gezond te houden. Ook zijn er tips hoe u weer van het leven kunt genieten, zoals u dat deed voor de operatie, en tips voor het opbouw van uw zelfvertrouwen. 

Hints & Tips Reeks 

Deze populaire reeks Hints & Tips is ontwikkeld om u in de eerste maanden na de operatie, en ook daarna, te begeleiden en u te helpen wennen aan het nieuwe leven als stomadrager. De brochures bevatten hints en tips van mensen die al langer leven met een stoma – de ervaringsdeskundigen – en van zorgprofessionals. Onderwerpen variëren van dagelijkse stomaverzorging tot reizen, voeding, seks en relaties en nog veel meer. 

De Verzorging Thuis Reeks 

Het is belangrijk te weten hoe u het stomazakje op de juiste manier vervangt voor optimaal comfort en zekerheid. De Verzorging Thuis brochures en video’s laten duidelijk zien wat u moet doen voor de dagelijkse stomaverzorging en hoe u zowel een 1-delig als 2-delig opvangsysteem vervangt. 

Fotokaarten 

Deze reeks fotokaarten zijn een geïllustreerde en compacte gebruikshandleiding voor het vervangen van het opvangsysteem en het verzorgen van de stoma. U kunt de kaarten afdrukken en meenemen in de toilettas of thuis in de badkamer ophangen. 


Leven met een stoma

Elke periode van ziekte, operatie en herstel is al stressvol genoeg voor lichaam en geest, maar leven met een stoma kent nog eigen, unieke, uitdagingen. Onze voorlichtingsmaterialen kunnen u helpen weer de regie te nemen en het leven met een stoma in te passen in uw leefstijl. 

Seksualiteit en relaties 

Het maakt niet uit of u jong, oud, getrouwd of alleenstaand bent, en ongeacht hoe actief of inactief uw seksleven is, het accepteren van leven met een stoma is van groot belang voor intieme relaties. Na de stoma-operatie volgt thuis een herstelperiode en het seksleven aanpassen aan de nieuwe situatie zal geen prioriteit zijn. Toch zijn er specifieke dingen die kunnen bijdragen aan herstel van het seksleven.  In deze brochure staat veel informatie voor stomadragers over seksualiteit en relaties, aangevuld met adviezen en ervaringen van andere stomadragers.  

Dansac Helden 

De inspirerende verhalen van andere stomadragers.